Oktató bemutatkozása

október 4.

Peter - oktatásSziasztok! Kulcsár Péternek hívnak, jelenleg SAP tanácsadóként dolgozom. Ez egy elég tág meghatározás, sok mindent jelenthet. Egy tanácsadó tipikusan az SAP rendszer bevezetésével foglalkozik, ami jelenthet akár process design-t, tesztelést, adatkonvertálást, vagy oktatást, change management-et is. Egy nagyobb projektnél ezek a munkakörök általában elválnak egymástól. Én az utóbbi időszakban kifejezetten SAP oktatással foglalkoztam, Finance és Controlling területen. Innen is jött az ötlet, hogy amit csinálok céges ügyfelek számára, abból sok mindent át lehet emelni egy általános SAP tanfolyamba is.

Sokan kérdezik, de nem az SAP-nál dolgozom, hanem annak egy partnerénél. Az SAP AG-nál inkább a termékfejlesztésre koncentrálnak és a rendszerbevezetést legtöbbször külső partnerekre bízzák.

A másik kérdés, amit fel szoktak tenni, hogy hogyan lesz valakiből SAP tanácsadó. Tipikusan úgy, hogy belecsöppen egy rendszerbevezetésbe. Velem is ez történt. Korábban 3 évet dolgoztam főkönyvi könyvelőként – szintén SAP támogatással – és, mint tesztelő a business oldalról kerültem a projektbe. Ilyenkor rengeteg tanulási lehetősége adódik az embernek, és ha elég céltudatos, akkor akár más irányba is vezetheti a karrierjét és felszedheti azt a tudást, ami a tanácsadáshoz szükséges.

Miért ajánlom ezt a tanfolyamot?

A kézenfekvőbb válasz nyilván az, hogy ilyen áron egészen biztosan nem találsz hasonló kurzust, és az SAP tudás rengeteg multinál komoly előnyt jelent egy állásinterjúnál, különösen a könyvelői poziknál.

Az árakat összehasonlítva az SAP szervezésében már egy 2 napos classroom training is több százezer forintos áron mozog. Független, online kurzusokat lehet kedvező árfekvésben találni, hátrányuk azonban, hogy nem adnak hozzáférést, nem fogod tudni magad kipróbálni az SAP-t.

A másik érvem, hogy a legértékesebb része a részvételnek nem maga a tanfolyam, hanem, hogy azután a résztvevők rendelkezésére áll egy jól konfigurált rendszer. Ebbe pár ezer forintért bármikor be tudnak lépni, és a példafeladatok segítségével, otthon, önállóan tudnak gyakorolni. Nyilvánvalóan egy egynapos tanfolyamon csak az alapokat lehet megadni, ez viszont elég lehet, ha az ember veszi a fáradságot és otthon újra átolvassa a diákat és megcsinálja a gyakorlatokat a példatárból.
Őszintén hiszem, hogy ez a tanfolyam egy jó lehetőség.